Εργαζόμενοι σε απόγνωση: Μπαράζ λουκέτων στην αγορά, φωνάζουν «βοήθεια» στο Κράτος

Στην ανεργία έχουν οδηγηθεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα

Στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα έχει οδηγήσει το μπαράζ λουκέτων στην αγορά.

Οι εργαζόμενοι νιώθουν παρατημένοι από το κράτος και σε μια αγορά εργασίας που μαστίζεται από ανεργία, βλέπουν με τρόμο τα νέα λουκέτα που έρχονται.

«Η κατάσταση είναι ούτως ή άλλως δύσκολη. Φανταστείτε να μην έχεις ούτε ��αν κάτι να μπαίνει σπίτι σου. Οι υποχρεώσεις, όμως, τρέχουν...» αναφέρει στο STAR o Στέλιος Καμπουράκης, πρώην εργαζόμενος του ξενοδοχείου Πεντελικόν.

Ο κ. Καμπουράκης εργαζόταν τα τελευταία 10 χρόνια στο ξενοδοχείο Πεντελικόν. Ξεκινούσε από τις 7 το πρωί έως τις 5.30 το απόγευμα ή από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 2 το πρωί, έξι μέρες τη βδομάδα. Τον τελευταίο χρόνο βρέθηκε ξαφνικά άνεργος.

«Έχω μία κόρη είναι 15 ετών και άλλες χρονιές κάναμε τα μπαλέτα μας, κάναμε και Αγγλικά. Φέτος ενώ είχαμε σκοπό να το πάρουμε το Lower αλλά δεν μπορούσε το παιδί να πάει πουθενά» τονίζει.

Το ξενοδοχείο πέρασε σε άλλα χέρια αλλά ακόμα παραμένει κλειστό. Οι πρώην εργαζόμενοι ελπίζουν όταν ξανανοίξει να προσληφθούν και πάλι αλλά θεωρούν ότι πρέπει να ακολουθήσουν δικαστικό αγώνα.

Σε παρόμοια μοίρα είναι και ο Νίκος Ηλιόπουλος που βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας και αδυνατεί να συμπληρώσει τα χρόνια για την σύνταξη.

«Πρέπει να βγω στα 62, τώρα σε λίγο θα απολυθούμε κιόλας. Έχουμε να πληρωθούμε από τον Μάρτιο, δεν έχουμε πληρωθεί το δώρο του Πάσχα και κάναμε επίσχεση εργασίας» τονίζει ο κ. Ηλιόπουλος.

Όπως τονίζει ο ίδιος, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα καθώς η σύζυγός του είναι άνεργη και έχουν δύο παιδιά, εκ των οποίων το ένα αναζητεί δουλειά και το άλλο σπουδάζει, με τις υποχρεώσεις να είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Δείτε ακόμη:

HELP US! Πρώτη φορά τα… ΛΟΥΚΕΤΑ είναι περισ��ότερα απ'τις νέες εταιρείες! ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ

ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ – Χιλιάδες άνθρωποι στο δρόμο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top