Έντονες αντιδράσεις: Στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και οι Τάφοι των Βενιζέλων!

Τι δηλώνουν ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων

Έντονες αντιδράσεις: Στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και οι Τάφοι των Βενιζέλων!

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινωνία των Χανίων η τροπολογία που κατέθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ (το περίφημο Υπερταμείο) και τα τουριστικά ακίνητα κυριότητας ΕΟΤ.

Ο λόγος είναι ότι στην περιουσία του ΕΟΤ στα Χανιά ορίζεται και η περιοχή των Τάφων των Βενιζέλων, η οποία είχε ανακοινωθεί ότι θα παραχωρηθεί στον δήμο Χανίων αλλά η μετεγγραφή δεν έχει ολοκληρωθεί!

Όπως ξεκαθάρισε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», Νικόλας Παπαδάκης, στο flashnews, «δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε εξέλιξη που θα αλλοιώνει την ιστορική μνήμη, καθώς θεωρούμε αδιανόητη και ανεπίτρεπτη ακόμη και την παραμικρή συζήτηση περί ενδεχόμενης ��κμετάλλευσης του ακινήτου ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών εκπροσώπων της».

Μιλώντας, πάντως, στα «Χανιώτικα Νέα» τόσο ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης εκτίμησαν ότι πρόκειται για τυπικό ζήτημα και πως τελικά θα γίνει η μετεγγραφή του ακινήτου που εκκρεμεί.

Αμφότεροι πάντως τόνισαν ότι από σήμερα θα δουν τι ακριβώς ισχύει και τι χρειάζεται για να επισπευστεί η διαδικασία παραχώρησης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top