ΕΚΛΕΙΣΕ! Στα funds τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου-Δεν εξαιρούνται οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Τι προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε ο Ε. Τσακαλώτος

ΕΚΛΕΙΣΕ! Στα funds τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου-Δεν εξαιρούνται οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

​Κλείνει και η εκκρεμότητα με τα «κόκκινα δάνεια» με την κατάθεση τροπολογίας που προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση της πώλησης σε funds ακόμα και των δανείων εκείνων που έχουν δοθεί με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία αυτή, τα δάνεια αυτά, για τα οποία προβλεπόταν εξαίρεση από τις διαδικασίες πώλησης, παύουν να τελούν υπό καθεστώς προστασίας και πλέον θα πωλούνται ή θα μεταβιβάζονται σε funds χωρίς κανένα περιορισμό.

Χαρακτηριστικό είναι ακόμα ότι δεν εξαιρούνται ούτε τα δάνεια που είχαν δοθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως σεισμόπληκτοι, πυρόπληκτοι ή θύματα λοιπών φυσικών καταστροφών.

Αλλάζει επίσης η θέση όσων τελούν υπό καθεστώς προστασίας έως 31/12/2017 και συγκεκριμένα εκείνοι που τα δάνειά τους έχουν υποθήκη ή προσημείωση την πρώτη κατοικία, αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ.

Τα δάνεια αυτά θα μπορούν να ανατίθεται προς διευθέτηση και είσπραξη σε εταιρείες διαχείρισης, ωστόσο η κυριότητά το��ς θα παραμένει στην τράπεζα που τα χορήγησε.

Τέλος ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος, δήλωσε πως αν καταπέσουν δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου και πρέπει να πληρωθούν από το κράτος, αυτά δε θα προσμετρώνται στο έλλειμμα, κι έτσι δε θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top