ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ για το εφάπαξ! Και καθυστερημένο και πετσοκομμένο θα το πάρουν οι δικαιούχοι

Από 12 – 18 μήνες η αναμονή

​Στην αναμονή από 12 ή ακόμα και 18 μήνες θα μείνουν όσοι δικαιούχοι περιμένουν εδώ και τρία χρόνια να πάρουν το ψαλιδισμένο τους εφάπαξ.

Όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τ. Πετρόπουλος, τους επόμενους 12 – 18 μήνες θα διατεθούν 663 εκατ. για την πληρωμή των εφάπαξ από την δόση που θα εκταμιευτεί, ενώ έχουν ήδη συγκεντρωθεί άλλα 400 εκατ. από τις εισφορές των υπαλλήλων.

Στο περίμενε θα είναι περίπου 28.000 ασφαλισμένοι που συνταξιοδοτήθηκαν από το Δημόσιο μετά την 1/1/2014, καθώς με βάση την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες αλλάζει η βάση υπολογισμού του βοηθήματος για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί από εκείνη τη χρονιά.

Λόγω των αλλαγών μάλιστα οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν νέα δικαιολογητικά, ώστε να γίνει από την αρχή η επεξεργασία των στοιχείων και να υπολογιστούν τα εφάπαξ με βάση τις εισφορές που κατέβαλαν την πενταετία 2008 – 2013.

Ειδικότερα, το νέο εφάπαξ θα είναι άθροισμα δύο τμημάτων, δηλαδή τα χρόνια μέχρι 31/12/2013 για τα οποία το εφάπαξ υπολογίζεται με το 60% των αποδοχών της τελευταίας 5ετίας και από 1/1/2014 οπότε και ισχύει το νέο σύστημα που οδηγεί σε επιστροφή εισφορών με ή χωρίς προσαύξηση ανάλογα με τα ετήσια έσοδα του αντίστοιχου Ταμείου Πρόνοιας. Αν τα έσοδα μιας χρονιάς είναι αυξημένα έναντι της αμέσως προηγούμενης τότε το εφάπαξ δίνεται με προσαύξηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top