Αγριεύει η εφορία με όσους χρωστούν στο Δημόσιο-Ειδοποιητήρια ακόμη και για… 30 ευρώ!

Απειλεί με κατασχέσεις όσους δεν καταβάλλουν τα ποσά

Περισσότερα από 50.000 ειδοποιητήρια εναντίον όσων έχουν οφειλές προς το Δημόσιο έστειλε το υπουργείο Οικονομικών! Και τα ειδοποιητήρια δεν αφορούν αυτή τη φορά όσων χρωστούν μεγάλα ποσά, αλλά όσους χρωστούν από 30 έως και 500 ευρώ.
Στην περίπτωση που οι οφειλέτες δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν την οφειλή τους σε έως και 12 δόσεις τότε η εφορία θα βάλει μπροστά το μηχανισμό των κατασχέσεων .
Για την εφορία όμως υπάρχει άβατο στα χρήματα των φορολογούμενων με τη μορφή του «ακατάσχετου».
Μισθός ή σύνταξη έως 1.000 ευρώ δεν κατάσχεται, από 1.000 έως 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 50% και όλο το ποσό πάνω από τα 1.500 ευρώ. Για παράδειγμα, από έναν συνταξιούχο με σύνταξη 1.200 ευρώ η εφορία μπορεί να προχωρήσει στην κατάσχεση 100 ευρώ το μήνα.
Στους τραπεζικούς λογαριασμούς υπάρχει ακατάσχετο μόνο για έναν τραπεζικό λογαριασμό με υπόλοιπο έως 1.200 ευρώ, που πρέπει να δηλώσει ο φορολογούμενος στο taxisnet.
Η εφορία στέλνει και ειδοποιητήρια για μεγαλύτερες οφειλές, όπως αυτό που έχει στη διάθεσή του το Star για μη πληρωμή ΕΝΦΙΑ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top