ΟΛΑ στη ΦΟΡΑ! Θα δημοσιεύονται τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο

Στέλνονται και σ’ αυτούς ραβασάκια

ΟΛΑ στη ΦΟΡΑ! Θα δημοσιεύονται τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο

​Μπορεί όσοι χρωστούν στο Δημόσιο από 30 – 500 ευρώ να πήραν την πρώτη ψυχρολουσία, παραλαμβάνοντας ραβασάκια από την εφορία για το χρέος τους, όμως τα πράγματα θα γίνουν πιο σκληρά για τους μεγαλοοφειλέτες, οι οποίοι απειλούνται ακόμα και με δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες μέρες θα λάβουν ειδοποίηση στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο όσοι χρωστούν στην εφορία πάνω από 150.000 ευρώ. Το ειδοποιητήριο θα αναφέρει το ύψος των οφελών τους, ταυτόχρονα όμως θα τους προειδοποιεί ότι θα δημοσιοποιήσει τα ονόματα των οφειλετών στην περίπτωση που δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Θα ενημερώνονται επίσης ότι σύντομα θα κινηθεί εναντίον τους η προβλεπόμενη διαδικασία από το νόμο, η οποία προβλέπει πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, ποινικές διώξεις, ακόμα και ποινές φυλάκισης.

Με την τακτική αυτή το υπουργείο Οικονομικών ελπίζει ότι οι οφειλέτες θα σπεύσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, ώστε να γλιτώσουν τη διαπόμπευση και τα αναγκαστικά μέτρα.

Αν δεν γίνει αυτό, θα βγει στο φως η πρώτη λίστα με τα ονόματα περίπου 20.000 οφειλετών, η οποία ήδη καταρτίζεται και αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ εντός του Ιουνίου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top