Αντίδραση του υπουργείου Εργασίας στους μισθούς 500 ευρώ σε ξενοδοχείο

Αν και αρχικά δεν το "πήρε χαμπάρι"...

Έστω και με καθυστέρηση, το υπουργείο Εργασίας αντέδρασε στην επιχειρησιακή σύμβαση ξενοδοχείου στην Θεσσαλονίκη, η οποία προβλέπει μισθό 500 ευρώ, μικρότερο, δηλαδή, και από τον θεσμοθετημένο κατώτατο μισθό των 586 ευρώ.
Για να έχει ισχύ κάθε επιχειρησιακή σύμβαση, οποιονδήποτε μισθό και αν προβλέπει, ακόμα και πάνω από τα 586 ευρώ του κατώτατου, θα πρέπει να υποβληθεί στο Υπουργείο Εργασίας προς έγκριση. Όπερ και εγένετο και στην περίπτωση του ξενοδοχείου στην Θεσσαλονίκη.
Όπως διαπίστωσαν όμως πρώτοι οι… δημοσιογράφοι - γιατί πρώτα αντέδρασαν οι δημοσιογράφοι και μετά το υπουργείο-- η συγκεκριμένη σύμβαση προβλέπει κάτι παράνομο, αφού κανένας μισθός δεν μπορεί να είναι κάτω από τον θεσμοθετημένο κατώτατο των 586 ευρώ.
Έτσι το υπουργείο λέει ότι είναι παράνομη, δεν έχει καμία ισχύ και έτσι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Σε κάθε περίπτωση βέβαια το υπουργείο θα πρέπει να δει και τα φαινόμενα μαύρης εργασίας που ανθούν...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top