ΕΠΕΙΓΟΝ: Έρχονται ραβασάκια και για όσους χρωστάνε 50 ευρώ στην εφορία

Σκληραίνουν στάση για να βάλουν λεφτά στα Ταμεία

ΕΠΕΙΓΟΝ: Έρχονται ραβασάκια και για όσους χρωστάνε 50 ευρώ στην εφορία

​Ειδοποιητήρια σε περίπου 50.000 μικροοφειλέτες του δημοσίου πρόκειται να αποστείλει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Έτσι, εκτός από τη νέα φοροκαταιγίδα, οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι και με το εισπρακτικό πρεσάρισμα του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Πιτσιλή ο οποίος στοχεύει να εξαντλήσει κάθε μέσο, προκειμένου να εκπληρώσει τους εισπρακτικούς στόχους του μνημονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ειδοποιητήρια που θα αποσταλούν αφορούν κατά κύριο λόγο φορολογούμενους που χρωστούν στην εφορία ποσά από 50 ευρώ έως και 500 ευρώ, δηλαδή ποσά για τα οποία η νομοθεσία δεν επιτρέπει την ενεργοποίηση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις.

Ωστόσο, η ειδοποίηση δεν είναι τίποτε άλλο από μια προειδοποίηση για επικείμενη σκλήρυνση του προσώπου της εφορίας. Στόχος της ΓΓΔΕ είναι να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των ληξιπρόθεσμων χρεών με παρεμβάσεις, εφόσον χρειαστεί, ακόμη και στο καθεστώς που διέπει την προστασία των μικροοφειλετών.

Υπενθυμίζεται ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων προς το δημόσιο έχουν πλέον ξεπεράσει τα 87 δισεκατομμύρια ευρώ που σημαίνει ότι η όλο και πιο σκληρή φορολογική πολιτική είναι το πιο αμφίβολο μέσο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του ελληνικού προγράμματος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top