Εμείς βλέπουμε λουκέτα και ο ΟΟΣΑ… ανάπτυξη!

Πρέπει να μειωθεί το χρέος, να ρυθμιστούν τα «κόκκινα» δάνεια και να γίνουν μεταρρυθμίσεις, τονίζει

​Την ώρα που στην Ελλάδα δεν προλαβαίνουμε τα… λουκέτα, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) βλέπει ανάπτυξη στην χώρα μας το β’ εξάμηνο του 2016, εκτιμώντας παράλληλα, ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,9% το 2017.

Σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού για την παγκόσμια οικονομία, μετά από βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, χάρη στην ανάκαμψη της επενδυτικής εμπιστοσύνης, στην αύξηση της κατανάλωσης και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Ωστόσο, η αν��ργία σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, καθώς το 2017 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 23,2%. «Ο μεγάλος αριθμός των ανέργων συνιστά πηγή μόνιμων κοινωνικών προβλημάτων» σχολιάζει ο ΟΟΣΑ, αναγνωρίζοντας βέβαια, ότι ο δείκτης ανεργίας έχει εισέλθει σε πτωτική τ��οχιά.

Όσον αφορά στο δημόσιο χρέος, ο Οργανισμός τονίζει ότι το μέγεθός του υποβαθμίζει την επενδυτική και οικονομική εμπιστοσύνη. «Η οποιασδήποτε μορφής, ελάφρυνση του χρέους θεωρείται κρίσιμης σημασίας για την πορεία της χώρας»,επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η επιβράδυνση του ρυθμού δημοσιονομικής προσαρμογής διευκολύνει την ανάπτυξη της οικονομίας και την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Άλλωστε, όπως σημειώνει, η εφαρμογή μέτρων, όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, μειώνουν τη φτώχεια και την ανισότητα που γιγαντώθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Ιδιαίτερη μνεία κάνει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η οποία θα συνεπάγεται τη μείωση του αισθήματος της αδικίας και την αύξηση των δημόσιων εσόδων.

Αναφορά κάνει και στον αριθμό των «κόκκινων» δανείων, η αντιμετώπιση των οποίων, συνιστούν προϋπόθεση για την αποκατάσταση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό.

Τέλος, ο ΟΟΣΑ τονίζει την ανάγκη υλοποίησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να τονωθεί η παραγωγικότητα της οικονομίας - αναγνωρίζοντας βέβαια, την πρόοδο της Ελλάδας σ’ α��τόν τον τομέα.

Δείτε επίσης:

Στο Star οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Lydra που κλείνει και μένουν στο δρόμο!

Σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη κόβουν τους μισθούς των εργαζομένων με το ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ

Ποια εταιρεία «βαράει» ΚΑΝΟΝΙ και αφήνει στο δρόμο 700 εργαζόμενους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top