Μεσημεριανό μαζί πήραν Δραγασάκης, Τσακαλώτος και Στουρνάρας-Τι είχε το μενού

Στην Τράπεζα της Ελλάδας

Μεσημεριανό μαζί πήραν Δραγασάκης, Τσακαλώτος και Στουρνάρας-Τι είχε το μενού

Γεύμα εργασίας στην Τράπεζα της Ελλάδας είχαν το μεσημέρι της Τρίτης ο Γιάννης Στουρνάρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η επόμενη ημέρα μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, το ζήτημα των κεφαλαιακών ελέγχων, αλλά και το θέμα του waiver και της ποσοτικής χαλάρωσης ενόψει της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΚΤ την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επαναφορά του waiver (το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει την Πέμπτη και είναι πιθανό να αποφασίσει την επαναφορά του), στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) αλλά και στη μείωση του haircut στα ελληνικά ομόλογα που επιβάλει η ΕΚΤ.

Παράλληλα, εξετάστηκε και το θέμα της περαιτέρω χαλάρωσης των capital controls, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και να τονωθεί η αναπτυξιακή προσπάθεια.

Και όλα άυτά την ώρα που οι τράπεζες προτείνουν χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων και αύξηση του ορίου αναλήψεων.

Πάντως αν και το πιθανότερο σενάριο είναι η ΕΚΤ να επαναφέρει το waiver, υπάρχει ανησυχία ότι η μη εφαρμογή όλων των προαπαιτούμενων ενδεχομένως να λειτουργήσει αρνητικά στην απόφαση της ΕΚΤ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top