Capital controls: Πόσα παραπάνω λεφτά θα μπορούμε να ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ την εβδομάδα

Να αυξηθεί στα 500-550 ευρώ το όριο αναλήψεων ζητούν οι τράπεζες!

Capital controls:  Πόσα παραπάνω λεφτά θα μπορούμε να ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ την εβδομάδα
Μεγάλες αλλαγές προτείνουν οι τράπεζες για τα capital controls στην Τράπεζα της Ελλάδος, οι οποίες, αν γίνουν δεκτές θα απελευθερώσουν μεγαλύτερη ρευστότητα στην αγορά, ενώ θα διευκολύνουν τους πολίτες στις καθημερινές οικονομικές συναλλαγές τους.
Συγκεκριμένα, η πρόταση των τραπεζών προς την Τράπεζα της Ελλάδος είναι να ανέλθει το όριο αναλήψεων από τα 420 ευρώ την εβδομάδα στα 500 ή και στα 550.
Στην περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η συγκεκριμένη πρόταση, οι τράπεζες προτείνουν εναλλακτικά να επιτραπεί η σωρευτική ανάληψη του μηνιαίου ορίου των 1.680 ευρώ (από το άθροισμα του ορίου των 4 εβδομάδων).
Οι τράπεζες επιθυμούν αλλαγή των ορίων προς τα πάνω και στα εμβάσματα προς το εξωτερικό, στα οποία το σημερινό όριο βρίσκεται στα 1.000 ευρώ, όπως να επιτραπεί η ανάληψη από τα υπόλοιπα εμβασμάτων που προέρχονται από το εξωτερικό, σε μεγαλύτερο ποσοστό του 10%.
Την ίδια ώρα, συζητείται να ενταχθεί και ο μισθός ή η σύνταξη στο λεγόμενο νέο χρήμα το οποίο δεν έχει περιορισμούς από τα capital controls.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top