ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ οι μισθοί και οι συντάξεις - ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ με νέα εντολή οι κατασχέσεις

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων βάζει το "μαχαίρι" στο λαιμό των οφειλετών

​Ακόμα πιο χαμηλά πέφτουν μισθοί και συντάξεις που κυμαίνονται από 621 ευρώ ως 2000 ευρώ, ενώ αυξήσεις προκύπτουν για όσους βγάζουν από 2.071 ευρώ ως 3000 ευρώ.

Για παράδειγμα για αποδοχές 714 ευρώ, η επιβάρυνση θα είναι 10 ευρώ τον μήνα, για αποδοχές 1.000 ευρώ ο παρακρατούμενος φόρος αυξάνεται κατά 7 ευρώ. Αντίθετα, για μισθό 2.710 ευρώ υπάρχει ελάφρυνση της τάξης των 11 ευρώ, για 2.214 ευρώ ο φόρος μειώνεται κατά 30 ευρώ.

Την ίδια ώρα, η γενική γραμματεία εσόδων βάζει το "μαχαίρι" στο λαιμό των οφειλετών.Με επιστολή προς τις τράπεζες ζητά να στέλνουν τουλάχιστον 9500 ηλεκτρονικά κατασχετήρια την ημέρα σε όσους χρωστούν σε δημόσιο και ταμεία. Δηλαδή από 1.800 κατασχετήρια που στέλνει μέχρι σήμερα η κάθε τράπεζα το όριο να ανέβει, στις 2400 επιστολές κατάσχεσης ανά τράπεζα.

«Είναι σημαντικό μισθωτοί και συνταξιούχοι να δηλώσουν άμεσα τον ακατάσχετο λογαριασμό, ώστε τουλάχιστον μέχρι το ποσό των 1000 ευρώ να μην μπορεί να γίνει καμία κατάσχεση», δήλωσε ο φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top