Δέσμευση Σταθάκη: Σε 12 μήνες από τώρα το Δημόσιο δεν θα χρωστά ούτε ένα ευρώ!

«Η ελληνική οικονομία μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης μετά από μία οκταετία πρωτοφανούς ύφεσης»

Δέσμευση Σταθάκη: Σε 12 μήνες από τώρα το Δημόσιο δεν θα χρωστά ούτε ένα ευρώ!

Την εκτίμηση-δέσμευση ότι τους επόμενους 12 μήνες οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες θα μηδενιστούν εξέφρασε ο Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στο φόρουμ «Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη στην Ελλάδα», που διοργανώνεται από το υπουργείο Οικονομίας και την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου, ο υπουργός Οικονομίας είπε πως η αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου είναι μία από τις θετικές συνέπειες της συμφωνίας με τους θεσμούς.

xQjzj51WlGrUM7uQgabog.jpg.pagespeed.ic.b3zMf8nVeP.jpg
Όπως τόνισε ο ίδιος, με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης κλείνει ένας κύκλος που ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι από την κυβέρνηση, και μετά από μία οκταετία πρωτοφανούς ύφεσης η ελληνική οικονομία αν και βαθιά πληγωμένη μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης. Μάλιστα, εκτίμησε πως το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται η οικονομία να μπει σε τροχιά θετικής ανάκαμψης.

Ιδιαίτερα αναφορά έκανε ο κ. Σταθάκης στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ που θα περάσουν φέτος στην πραγματική οικονομία 4 δισ. ευρώ κ��ι μαζί με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα φτάσουν στα 8 δισ. ευρώ αλλά και στην υλοποίηση του σχεδίου Γιούνκερ για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top