ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! ΔΕΙΤΕ πώς θα καταφέρετε να πληρώσετε την εφορία σε 12 δόσεις

Οδηγίες προς… φορολογούμενους

​Σκέφτεστε πώς θα πληρώσετε την εφορία και πονοκεφαλιάζετε για το αν θα τα βγάλετε πέρα; Υπάρχουν δύο διαφορετικές διαδικασίες τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε για να εξοφλήσετε τις υποχρεώσεις σας σε 12 και όχι σε τρεις δόσεις.

Η πρώτη διαδικασία είναι η πάγια ρύθμιση που προβλέπεται στο άρθρο 43 του 4174/2013. Για να υπαχθεί κάποιος φορολογούμενος σε αυτή τη ρύθμιση δεν χρειάζεται να περιμένει να γίνει η οφειλή του ληξιπρόθεσμη, αλλά θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα υπάρξει μια επιβάρυνση, ύψους 5% στο ετήσιο επιτόκιο.

Οι ενδιαφερόμε��οι θα πρέπει να πάνε στην εφορία και να συμπληρώσουν μια έντυπη αίτηση και μια υπεύθυνη δήλωση για την περιουσιακή και εισοδηματική τους κατάσταση. Μάλιστα για την εξόφληση της μηνιαίας δόσης δεν χρειάζεται πάγια εντολή σε τραπεζικό λογαριασμό, αρκεί ο οφειλέτης να πηγαίνει μια φορά το μήνα στην τράπεζα με την «Ταυτότητα Ρυθμιζόμενης Οφειλής» και να πληρώνει τη δόση.

Η δεύτερη διαδικασία προβλέπει την υπαγωγή της ρύθμισης του νόμου 4152/2013. Στην περίπτωση αυτή, η οφειλή θα πρέπει να καταστεί ληξιπρόθεσμη, ενώ ο φορολογούμενος θα πρέπει να αναφέρει αναλυτικά στοιχεία για την οικονομική του κατάσταση, την περιουσία του, καθώς και να αποδείξει ότι δεν μπορεί να πληρώσει το ποσό της διμηνιαίας δ��σης.

Επίσης θα πρέπει να αναφέρει το σύνολο κινητής και ακίνητης περιουσίας του, το μηνιαίο εισόδημα, κεφάλαια σε επενδύσεις και συμμετοχές κάθε μορφής, τραπεζικούς λογαριασμούς, ΙΧ αν έχει και πιθανές οφειλές σε ασφαλιστικά Ταμεία ή άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top