ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ από Νοέμβριο: ΤΕΛΟΣ ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα;

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση πρόκειται να πέσουν κρίσιμα ζητήματα για την αγορά εργασίας - Πρ��τη ανάρτηση: 29/05/2016, 23:02

Θέμα κατάργησης των δώρων και στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να θέσουν οι δανειστές με τη δεύτερη αξιολόγηση του μνημονίου τον Οκτώβριο. Οι σχετικές πληροφορίες προκαλούν ήδη αντιδράσεις.

Ακόμη δεν έκλεισε καλά-καλά η πρώτη αξιολόγηση του μνημονίου και ήδη στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται για τη δεύτερη η οποία θα είναι, εξίσου κρίσιμη.

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση πρόκειται να πέσουν κρίσιμα ζητήματα για την αγορά εργασίας.

Στη δύσκολη ατζέντα του Οκτωβρίου το πρώτο σε σπουδαιότητα θέμα θα είναι οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις με στόχο την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ζητηθούν από τους δανειστές αλλαγές:

Στις ομαδικές απολύσεις με κατάργηση των περιορισμών που υπάρχουν σήμερα

Η αλλαγή του εργασιακού νόμου σε ότι αφορά στην απαιτούμενη πλειοψηφία για την κήρυξη απεργιών

Η επαναφορά της ανταπεργίας, του λεγόμενου lock out για τους εργοδότες
και η εφαρμογή των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός για το τι θα ζητήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο μέτωπο των εργασιακών, εφόσον τελικά παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα και συμμετάσχει και χρηματοδοτικά.

Το ταμείο με εκθέσεις του κατά καιρούς έχει εκφραστεί υπέρ της κατάργησης του 13 και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα με διαμόρφωση του εργασιακού κόστους σε 12μηνη βάση.

Οι σχετικές πληροφορίες προκαλούν ήδη την αντίδραση εκπροσώπων των εργαζομένων.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να τεθούν από τους δανειστές και θέματα που αφορούν στον κατώτατο μισθό, τα επιδόματα και οι τριετίες που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top