ΝΕΑ αύξηση στην βενζίνη με το πρόσχημα της αλλαγής των τελών κυκλοφορίας;

ΔΕΙΤΕ τι μελετά η κυβέρνηση

ΝΕΑ αύξηση στην βενζίνη με το πρόσχημα της αλλαγής των τελών κυκλοφορίας;

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 που θα πληρώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος, λέει ο υπουργός, είναι τα τέλη να είναι ανάλογα με την χρήση των ΙΧ μέσω αύξησης της βενζίνης. Οι οδηγοί ωστόσο είναι επιφυλακτικοί επισημαίνοντας ότι θα είναι η τρίτη αύξηση στην τιμή των καυσίμων μετά τον αυξημένο ΦΠΑ και την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που ψηφίστηκε.

«Σαν πρόταση αυτό που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να πληρώνονται ένα τμήμα των τελών κυκλοφορίας, περίπου τα μισά με εφάπαξ καταβολή και το επόμενο ποσό να πληρώνεται μέσω της βενζίνης δηλαδή να αυξηθεί η βενζίνη κατά κάποια λεπτά, έτσι ώστε αυτοί που κάνουν μεγάλη χρήση βενζίνης να πληρώσουν και περισσότερα τέλη κυκλοφορίας. Αυτοί που κάνουν μικρή χρήση βενζίνης γιατί το θέλει για τις βασικές του ανάγκες να πληρώνει λιγότερα τέλη κυκλοφορίας», είπε ο κ. Αλεξιάδης στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Κάποιοι οδηγοί υποστηρίζουν οτι θεωρούν δίκαιο να πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύεις ετησίως. Άλλοι ωστόσο διατηρούν τις επιφυλάξεις τους και περιμένουν να δουν που θα τεθούν τα όρια προκειμένου να δουν αν συμφέρει.

Ο υπουργός Oικονομικών πάντως υποστηρίζει οτι με το μετρό αυτό θα κυκλοφορήσουν ξανά πολλά αυτοκίνητα που τώρα είναι με κατατεθειμένες τις πινακίδες και ότι θα συμβάλουν στα τέλη κυκλοφορίας που διέρχονται από τη χώρα μεταφέροντας εμπορεύματα ή αυτοκίνητα που νοικιάζουν τουρίστες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top