«Ταφόπλακα για τα νησιά ο ΦΠΑ 24%» λένε οι επαγγελματίες

Πολλοί έχουν πουλήσει τουριστικά πακέτα με χαμηλότερες τιμές

Αναστατωμένοι είναι οι επιχειρηματίες στα νησιά που αυξάνεται ο ΦΠΑ από το 16 στο 24%.
Η κατάργηση της έκπτωσης στα νησιά του Αιγαίου στην αρχή της τουριστικής σεζόν αποτελεί χτύπημα κάτω από τη ζώνη για όσους έχουν πουλήσει εδώ και μήνες τα τουριστικά πακέτα σε χαμηλότερες τιμές.
«Η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% θα δώσει χαριστική βολή στην αγορά που ήδη υπολειτουργεί λόγω της δραματικής μείωσης της ζήτησης εξαιτίας της ανέχειας που βιώνουν οι καταναλωτές» δηλώνει η κ. Αδαμαντία Κορώνη, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στα Κύθηρα.
«Όταν το τουριστικό μας προϊόν είναι 30% και 40% ακριβότερο από τις γειτονικές αγορές καταλαβαίνετε ότι οι επιπτώσεις στην προσέλκυση εν δυνάμει επισκεπτών, τουριστών θα είναι βεβαίως με αρνητικό πρόσημο» υποστηρίζει ο κ. Γιάννης Παππού, πρόεδρος τιυ Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Μπόνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου δηλώνει: «Η κυβέρνηση εκτός από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ προχώρησε και στην κατάργηση του 50% όσον αφορά το φόρο οινοπνεύματος».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top