Μόνο με ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ και POS θα γλιτώνουν φόρους επιχειρηματίες και καταναλωτές–Το σχέδιο

Τα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών γ��α να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή-Πρώτη ανάρτηση:26/05/2016 20:32

Ηλεκτρονικό δίχτυ στήνει στην αγορά το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία. Σύντομα έρχεται νομοσχέδιο που θα δίνει κίνητρα στους φορολογούμενους, προκειμένου να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα και έτσι να καταγράφονται στο τραπεζικό σύστημα τα έσοδα επαγγελματιών και καταστημάτων.

Στα μέτρα που θα προβλέπει το νομοσχέδιο περιλαμβάνεται:

-η παροχή του αφορολόγητου μόνο εφόσον ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος έχει δαπανήσει με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ένα μέρος του εισοδήματός του.

Για παράδειγμα, ένας μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ θα πρέπει, προκειμένου να καρπωθεί το αφορολόγητο, να έχει δαπανήσει με πλαστικό χρήμα το 10% του εισοδήματός του, δηλαδή 1.000 ευρώ. Αν έχει πραγματοποιήσει λιγότερες δαπάνες τότε θα τιμωρείται με πρόσθετο φόρο!

Το νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι υποχρεωτικά:

-όλες οι συναλλαγές των καταναλωτών πάνω από 500 ευρώ θα γίνονται μόνο μέσω τράπεζας ή με κάρτα
-όλες οι δαπάνες των επιχειρήσεων άνω των 50 ευρώ θα γίνονται μέσω τραπεζών
-και όλες οι επιχειρήσεις σταδιακά θα πρέπει υποχρεωτικά να εγκαταστήσουν συσκευές χρέωσης καρτών, τα γνωστά POS

Για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή σε συγκεκριμένους κλάδους, η έκπτωση φόρου από τη φορολογική δήλωση θα δίνεται μόνο αν έχουν πραγματοποιηθεί οι σχετικές δαπάνες με κάρτα.

Για παράδειγμα, αν ένας φορολογούμενος έχει ξοδέψει για γιατρούς και εξετάσεις το ποσό των 1.000 ευρώ, θα παίρνει έκπτωση φόρου μόνο αν έχει πληρώσει με πλαστικό χρήμα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top