ΕΠΕΙΓΟΝ για καταθέτες και επιχειρηματίες: Πότε θα αρθούν τα CAPITAL CONTROLS

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ε.Τσακαλώτος

ΕΠΕΙΓΟΝ για καταθέτες και επιχειρηματίες: Πότε θα αρθούν τα CAPITAL CONTROLS

Μπορεί στο υπουργείο Οικονομικών να υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα πάρουμε τη δόση, θα μειώσουμε το χρέος, θα βγούμε στις αγορές το 2017 και θα έχουμε σύντομα ανάπτυξη, ωστόσο ούτε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ούτε ο Γιώργος Χουλιαράκης είχαν μια σαφή απάντηση για το τι θα γίνει τελικά με τα capital controls.

Το θέμα που "καίει" τους Έλληνες, οι οποίοι εξακολουθούν να βγάζουν χρήματα με το σταγονόμετρο και πολλοί από αυτούς οδηγούνται στα λουκέτα, καθώς αδυνατούν να καλύψουν τις οικονομικές υποχρεώσεις λόγω των κεφαλαιακών περιορισμών, είναι στον αέρα!
Κανείς στην κυβέρνηση δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα αρθούν οι έλεγχοι κεφαλαίων, με τους αρμόδιους υπουργούς να... εναποθέτουν τις ελπίδες τους στους πολίτες, καλώντας τους να επιστρέψουν τα χρήματα τους στις τράπεζες!

«Το τι θα γίνει με τα capital controls εξαρτάται από το πόσο ο κόσμος θα δει τις αλλαγές που προκύπτουν από αυτή τη συμφωνία. Είναι πολύ σημαντικό να…. επιστρέψουν χρήματα στις τράπεζες. Αυτός είναι ο βασικός όρος», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Το πρώτο βήμα έγινε με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το δεύτερο βήμα θα γίνει μετά την αξιολόγηση, όπου είμαι αισιόδοξος ότι η ΕΚΤ θα αλλάξει τους όρους δανεισμού για τις ελληνικές τράπεζες και το τρίτο βήμα θα γίνει επειδή θα δούμε ότι γίνονται κινήσεις για να μειωθούν τα "κόκκινα" δάνεια.Το τελευταίο ειδικά, θα δημιουργήσει ένα πιο σταθερό τραπεζικό σύστημα, που θα μπορεί να δίνει νέα δάνεια», πρόσθεσε ο κ.Τσακαλώτος.

«Νομίζω πως ο κόσμος τώρα καταλαβαίνει, ότι αλλάξαμε σελίδα. Ο κόσμος όμως θα... αργήσει να δει τα αποτελέσματα» πρόσθεσε, εκφράζοντας την πεποίθηση πάντως ότι το Grexit δεν είναι πια στο τραπέζι.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΤ1

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top