Σταθάκης: «Υπάρχουν διαφορές στα “κόκκινα δάνεια” και στο ΕΚΑΣ»

Τι είπε για τα capital controls

Σταθάκης: «Υπάρχουν διαφορές στα “κόκκινα δάνεια” και στο ΕΚΑΣ»

​Για τη συμφωνία του Eurogroup και τις διαφορές που παραμένουν ανάμεσα σε Αθήνα και δανειστές μίλησε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, το ΕΚΑΣ και η πώληση των «κόκκινων δανείων» με εγγύηση του δημοσίου είναι τα δύο θέματα που πρέπει να κλείσουν για να εκταμιευτεί η δόση, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι για το ΕΚΑΣ θα βρεθεί λύση.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε, πως η κυβέρνηση δεν δέχεται να πωληθούν σε funds «κόκκινα δάνεια» που είναι εγγυημένα από το ελληνικό κράτος και τα οποία, όπως υπογράμμισε, ανέρχονται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

«Η ελληνική πρόταση προβλέπει απόσυρση της εγγύησης του Δημοσίου, διαφορετικά θα πρέπει να βρεθεί ένα ενδιάμεσο σύστημα», ενώ διαβεβαίωσε πως η διαδικασία για την παραχώρηση του Ελληνικού θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Πάντως ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δε θα παραχωρήσει ούτε θα ιδιωτικοποιήσει τις εταιρείες ύδρευσης, τη ΔΕΗ και τις αστικές συγκοινωνίες, ενώ για το νερό υπογράμμισε πως υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και για τη ΔΕΗ, πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης.

Τέλος αποκάλυψε πως είναι σε εξέλιξη συζήτηση για την εκπόνηση οδικού χάρτη, ώστε να υπάρξει οριστική άρση των capital controls, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις ότι θα υπάρξει ανάγκη και για νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top