ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ για όσους έχασαν τις 100 δόσεις! Όλες οι λεπτομέρειες

Στόχος η είσπραξη εσόδων για τα ταμεία που βουλιάζουν-Πρώτη ανάρτηση:25/05/2016 11:09

ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ για όσους έχασαν τις 100 δόσεις! Όλες οι λεπτομέρειες

Νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να εισπραχθεί έστω ένα μέρος από τα περίπου 30 δισ. ευρώ ασφαλιστικών οφειλών που «βουλιάζουν» τα ταμεία αναμένεται να αναλάβει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εργασίας.

Η νέα ρύθμιση θα λάβει υπόψη της την πραγματική κατάσταση και τις δυνατότητες των οφειλετών και δεν θα βασίζεται στη λογική των προηγούμενων ρυθμίσεων.

Στόχος του υπουργείου είναι η μόχλευση των δυνατοτήτων είσπ��αξης των ασφαλιστικών οφειλών, οι οποίες για το ΙΚΑ εκτιμώνται σε περίπου 17 δισ. ευρώ και για τον ΟΑΕΕ σε περίπου 12 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναπτυχθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να επανενταχθούν στο σύστημα όσοι δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στην τελευταία ρύθμιση των 100 δόσεων. Πάντως, αυτή τη στιγμή παραμένουν σε ρύθμιση μόλις οι 49.360 οφειλέτες από τους 73.096 που είχαν ενταχθεί τον Αύγουστο, δηλαδή ο ένας στους δύο, ενώ μη αποτελεσματικές δείχνουν οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις, αφού οι οφειλέτες που κινδυνεύουν έχουν αποσύρει τις καταθέσεις από τις τράπεζες.

Ηθικό ζήτημα πάντως προέκυψε από τη δυνατότητα που έδινε η προηγούμενη ρύθμιση της κυβέρνησης σε μεγαλοοφειλέτες να διαγράψουν χρέη αντί το υπουργείο να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την εισπράξει τους.Σχεδόν 270 φυσικά και νομικά πρόσωπα με οφειλές άνω του 1 εκ. ευρώ έκαστος κατάφεραν να διαγράψουν 200 εκ ευρώ, όταν τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων φτάνουν 100 εκατ. ευρώ.

ΒΙΝΤΕΟ-STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top