Με ΑΠΟΛΥΣΗ απειλούνται περίπου 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι

Σε δίλημμα η κυβέρνηση για όσους βρέθηκαν με πλαστά πτυχία

​Σε δίλημμα βρίσκεται η κυβέρνηση για το αν θα πρέπει να αποπέμψει ή να νομιμοποιήσει, υποβάλλοντάς τους σε νέες εξετάσεις, περίπου 2.500 δημοσίου υπαλλήλους που βρέθηκαν με πλαστούς τίτλους σπουδών.

Κρατάει… χρόνια η κολόνια με τα πλαστά πτυχία που κατέθεσαν για να διοριστούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και εδώ και μια δεκαετία βρισκόμαστε συχνά μπροστά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση περισσότερων από 20.000 σπουδαστών που έλαβαν πτυχίο με άριστα από ιδιωτικά ΤΕΕ της Άρτας, όταν όλοι είχαν αποφοιτήσει από δημόσια τεχνικά λύκεια με πάρα πολύ χαμηλό βαθμό.

Αυτοί οι τίτλοι τους έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και να εργάζονται σήμερα στο Δημόσιο, καταλαμβάνοντας θέσεις τις οποίες κανονικά θα έπρεπε να έχουν καταλάβει υποψήφιοι με πραγματικά προσόντα.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, οι άνθρωποι αυτοί έχουν εντοπιστεί, αλλά δεν έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους, όπως έπρεπε να γίνει. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα τα χρόνια περνούν και το αδίκημα παραγράφεται.

Πάντως, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας ζητά να ακυρωθούν οι διορισμοί αυτοί, η κυβέρνηση όμως δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θα κάνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top