ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ: Η εφορία παίρνει ότι υπάρχει! Από λεφτά και σπιτάκι μέχρι μηχανάκι!

Ποιοι τραπεζικοί λογαριασμοί κινδυνεύουν

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ: Η εφορία παίρνει ότι υπάρχει! Από λεφτά και σπιτάκι μέχρι μηχανάκι!

​Μπαράζ κατασχέσεων ξεκινούν τις επόμενες ήμερες οι εφορίες για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Στο στόχαστρο μπαίνουν ακόμη και τραπεζικές καταθέσεις, ενώ προστατεύονται μόνο μισθοί και συντάξεις έως 1000 ευρώ.

Μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες εξομολογούνται στην κάμερα του Star ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν... έχουν!

Χιλιάδες φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του "ξαφνικού θανάτου". Λόγω οφειλών κινδυνεύει κάποιος από τη μια στιγμή στην άλλη και για ποσό άνω των 500 ευρώ να υποστεί κατάσχεση σε ακίνητη περιουσία ή ακόμα στον λογαριασμό του στην Τράπεζα, στο Ι.Χ. ή στο μηχανάκι του, ή ακόμα και σε σκάφος αν διαθέτει.

Ακατάσχετα είναι μόνο 1.000 ευρώ από έναν τραπεζικό λογαριασμό που ηχεί δηλωθεί.

Τι συμβαίνει με τους τραπεζικούς λογαριασμούς που πλέον κινδυνεύουν;

Σε έναν τραπεζικό λογαριασμό κατάσχεται το 50% για ποσά από 1000 ευρώ έως 1500 ευρώ, δηλαδή 250 ευρώ και από εκεί και πάνω ολόκληρο το ποσό.

Αυτή τη στιγμή, πέντε στις δέκα επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, όταν αρχίζουν να εφαρμόζονται τα νέα φορολογικά μέτρα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top