ΕΚΛΕΙΣΕ! Και τα πράσινα δάνεια στα… funds

Μέχρι το τέλος του 2016 θα βγουν στο σφυρί 5.000 ακίνητα

ΕΚΛΕΙΣΕ! Και τα πράσινα δάνεια στα… funds

​Πέντε χιλιάδες ακίνητα ετοιμάζονται να βγάλουν οι τράπεζες στον πλειστηριασμό από τον Ιούνιο. Την ίδια ώρα με βουνό μοιάζουν τα χρέη χιλιάδων επιχειρήσεων. Η δυνατότητα πώλησης και πράσινων δανείων σε ξένα funds που φέρνει το νομοσχέδιο έχει κάνει πολλούς επιχειρηματίες να χάσουν τον ύπνο τους.

Τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο δανειολήπτες έχουν κόκκινο δάνειο σύμφωνα με στοιχεία της Συνομοσπονδίας Εμπορίου. Από τα περίπου 115 δις τα 28 είναι στεγαστικά, 15 δις καταναλωτικά, 20 δις μικρομεσαίων επιχειρήσεων και 40 δις μεγάλων επιχειρήσεων.

Τετρακόσιοι χιλιάδες δανειολήπτες επιχειρηματικών δανείων έχουν βάλει υποθήκη και την κύρια κατοικία τους. Από αυτούς προστατεύονται από την πώληση όσοι έχουν σπίτι αντικειμενικής αξίας ως 140 χιλιάδες ευρώ.

Με καζάνι που βράζει μοιάζουν τα δάνεια σε επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, τις ιχθυοκαλλιέργειες, τις μεταφορές, τον τομέα της υγείας, της φαρμακοβιομηχανίας και τις κατασκευές. Από τα 7,5 δις που είναι το σύνολο του δανεισμού τους τα 4,4 δις είναι κόκκινα.

Την ίδια ώρα, όπως γράφει η Real News μέχρι το τέλος του 2016 οι τράπεζες θα προχωρήσουν στον πλειστηριασμό 5.000 ακινήτων. Στόχος ��ίναι να γίνουν φύλλο και φτερό οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που τραπεζικές πηγές τους υπολογίζουν σε 25 με 30 χιλιάδες δανειολήπτες.

Οι εντολές για πλειστηριασμό θα αφορούν αρχικά ακίνητα που έχουν αποκτηθεί με στεγαστικά δάνεια μεγάλου ποσού και θα αφορά ακίνητα με αντικειμενική αξία πάνω από τις 300 χιλιάδες ευρώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top