Τροπολογίες στο ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ: Επιστροφή του ΕΚΑΣ μέχρι… το 2018 – Έρχεται το Εισόδημα Αλληλεγγύης

Στα 30 ευρώ μάξιμουμ η δόση για όσους θα πρέπει να επιστρέψουν το ΕΚΑΣ

Τροπολογίες στο ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ: Επιστροφή του ΕΚΑΣ μέχρι… το 2018 – Έρχεται το Εισόδημα Αλληλεγγύης

Θα έχει καταργηθεί το ΕΚΑΣ και αυτοί ακόμη θα επιστρέφουν τα ποσά που είχαν λάβει!

Ο λόγος για τους περίπου 90.000 «φοροφυγάδες» (όπως τους είχε αποκαλέσει η κα Καρακώστα) που με τα νέα εισοδηματικά κριτήρια χάνουν το ΕΚΑΣ και μάλιστα καλούνται να το επιστρέψουν αναδρομικά!

Με δεύτερη τροπολογία (δείτε ΕΔΩ για την πρώτη) που εισήχθη στο νομοσχέδιο την Παρασκευή το βράδυ, προβλέπεται πως η ανώτατη δόση θα είναι τα 30 ευρώ μηνιαίως.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, το επιστραφέν ποσό θα επιμοιραστεί σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις που δεν θα ξεπερνούν τα 30 ευρώ το μήνα και μπορούν να φτάσουν ως τον Δεκέμβριο του 2018!

Εξάλλου, προβλέπεται πως περιορίζεται το ποσοστό συμμετοχής για δαπάνες φαρμακευτικής περίθαλψης που παρέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία στους δικαιούχους ΕΚΑΣ από 25% σε 10% έως την οριστική κατάργησή του.

Σε εφαρμογή το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – Πιλοτικά σε 30 δήμους

Με την ίδια τροπολογία, προβλέπεται η εφαρμογή του προγράμματος για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» από τον Ιούλιο του 2016.

Όπως ορίζεται, το -αμιγώς προνοιακού χαρακτήρα- πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 30 δήμους (που θα οριστούν βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων και δεικτών ανεργίας και φτώχειας), ως το 2018 θα έχει υποκαταστήσει και το ΕΚΑΣ και θα περιλαμβάνει 3 πυλώνες:

1) Εισοδηματική ενίσχυση

2) Πρόσβαση και διασύνδεση σε συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες

3) Υπηρεσίες ενεργοποίηση�� και προώθησης των δικαιούχων του Προγράμματος σε δράσεις, όπως κάλυψη προτεινόμενης θέσης εργασίας, συμμετοχή σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και εμπειρία και επιστροφή στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Δείτε εδώ την τροπολογία: ΕΚΑΣ-Κοινωνικό Εισόδημα.pdf

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top