Νταλάρα: Δυστυχώς το PSI δεν πέτυχε – Χρειάζεται νέα σοβαρή μείωση του χρέους η Ελλάδα

«Να μην βλέπει την επιχειρηματική κοινότητα ως εχθρό ο Τσίπρας»

Νταλάρα: Δυστυχώς το PSI δεν πέτυχε – Χρειάζεται νέα σοβαρή μείωση του χρέους η Ελλάδα

Τη συμβουλή να προσεγγίσει την επιχειρηματική κοινότητα, δημιουργώντας ένα φιλικό προς τους επενδυτές περιβάλλον, δίνει στον Αλέξη Τσίπρα ο Τσαρλς Νταλάρα, σε συνέντευξή του στο capital.gr.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου και ένας από τους βασικούς συντελεστές στο PSI το 2012, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορ��ία της ελληνικής οικονομίας, εκφράζοντας επίμονα την άποψη ότι το ΔΝΤ οφείλει να επανεξετάσει τη φιλοσοφία του για το ελληνικό πρόγραμμα, υπαναχωρώντας από την πολιτική της αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας.

«Η οικονομία χρειάζεται να αναπνεύσει» υπογράμμισε ο Νταλάρα, προτείνοντας μικρότερη έμφαση στα πρωτογενή πλεονάσματα, μείωση φόρων, μεταρρύθμιση του φορολογικού και απλοποίησή του και φυσικά προώθηση επενδύσεων.

Ο ίδιος, καλεί την Ευρώπη να πάρει τη δύσκολη απόφαση και να προχωρήσει σε μια σοβαρή μείωση του χρέους, ενώ αν και χαρακτηρίζει «ιστορικό επίτευγμα» τη μείωση του χρέους το 2012 με το PSI επισημαίνει πως «είναι απογοητευτικό το γεγονός πως τέσσερα χρόνια μετά την ιστορική αναδιάρθρωση που κάναμε, δεν είναι ισχυρότερη η ελληνική οικονομία».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top