“Κόκκινα” δάνεια: Άνθρωποι της αγοράς ανησυχούν για αφελληνισμό των επιχειρήσεων

Σε απόγνωση χιλιάδες επιχειρηματίες- Ζητούν διευκολύνσεις

“Κόκκινα” δάνεια: Άνθρωποι της αγοράς ανησυχούν για αφελληνισμό των επιχειρήσεων

​Στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες επιχειρηματίες με τα «κόκκινα» δάνεια. Μόνη λύση, όπως υποστηρίζουν, είναι «το κούρεμα οφειλών και η πρόσβαση σε νέο δανεισμό, ώστε να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους». Γι' αυτό και περιμένουν με αγωνία το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση για την πώληση των δανείων σε ξένα funds.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι επιχειρηματίες με «κόκκινα» δάνεια, που ανησυχούν για αφελληνισμό των επιχειρήσεων, καθώς -όπως λένε- οι Έλληνες δεν κάνουν σήμερα επενδύσεις.

Σε ερώτηση του Star ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της όσον αφορά στα στεγαστικά δάνεια, αποφεύγοντας ωστόσο να πει το οτιδήποτε για τα επιχειρηματικά δάνεια. «Από τις ρυθμίσεις που κάνουμε, υπάρχει πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας, άρα τηρούμε την υπόσχεσή μας», τόνισε ο κ.Σταθάκης.

Από ��α 60 δις «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια: τα 11 δις οφείλουν 800 μεγάλες επιχειρήσεις, τα 28,5 δις οφείλουν 6.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα 20,5 δις οφείλουν 120.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας κρατά τα πρωτεία στα «κόκκινα» δάνεια, με το 71% των επιχειρήσεων να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες. Όπως δεν μπορούν και μια... στις δυο εμπορικές επιχειρήσεις (54 %), το 46% των επιχειρήσεων real estate και το 27% των ναυτιλιακών εταιρειών.

BINTEO STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top