ΣΕΒ: Θέλει στον εργασιακό νόμο αλλαγές αλλά όχι εκλογές!

Τι προτείνει για 13ο μισθό, ωράριο, απολύσεις

​Κατά των εκλογών και υπέρ της συνεννόησης των πολιτικών αρχηγών τάχθηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας σε συνέντευξη Τύπου, σχολιάζοντας τις αιτιάσεις της ΝΔ για πρόωρες κάλπες.

«Αν κάποιος βάζει συνεχώς βάρος ή εμπόδια σε μια χώρα που είναι έτοιμη να τρέξει, αυτό είναι ένα θέμα ουσιαστικό, σημαντικό και πολιτικό επίσης αλλά δεν μπορούμε να το λύσουμε εμείς. Η άσκηση της πολιτικής γίνεται από τους πολιτικούς», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την ανάγκη να συνεννοηθούν οι πολιτικοί και να υπάρξει μια «νέα συμφωνία» για όλους ώστε ο ελληνικός λαός να καταλάβει τα προβλήματα και να δεχθεί ορισμένες λύσεις «που είναι επώδυνες για όλους αλλά είναι απαραίτητες».

Σε ερώτηση για τα εργασιακά, ο κ.Φέσσας επανέλαβε ότι ο ΣΕΒ λέει... «όχι» στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, «όχι» στην επαναφορά του lock out , αλλά «ναι» στις αλλαγές στο συνδικαλιστικό και στον εργασιακό νόμο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την ανάλυση του Συνδέσμου για τους μισθούς και το πλήθος των εργαζομένων στο Δημόσιο, λέγοντας ότι ο ΣΕΒ δεν πρότεινε μείωση υπαλλήλων ή περικοπές μισθών, αλλά έδωσε ένα συγκριτικό στοιχείο ως προς το τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη και ζητά αύξηση της παραγωγικότητας του Δημοσίου.

Ειδικά όσον αφορά στο θέμα του 13ου- 14ου μισθού- που ως γνωστόν έχουν καταργηθεί στο Δημόσιο- ο πρόεδρος του ΣΕΒ ξεκαθάρισε ότι δεν βάζει θέμα κατάργησης τους, αλλά παρατήρησε ότι θα μπορούσαν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να συζητούν και να αποφασίζουν για το πώς θα μοιράζεται το μισθολογικό κόστος, δηλαδή αν θα είναι σε 12, 13, 14 ή 15 «κομμάτια», χωρίς αυτό να μειώνεται. Ο ΣΕΒ ζήτησε μεγαλύτερη ευελιξία και στα ...ωράρια εργασίας.

«Οι εργασιακές σχέσεις δεν είναι μόνο επιδόματα, αυξήσεις, 13ος μισθός, ωράρια», εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, τονίζοντας ότι το ζητούμενο θα πρέπει να είναι το πώς μπορεί να αυξάνεται η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων και να έχουν μέρισμα οι εργαζόμενοι τους.

Ο ίδιος τ��νισε την ανάγκη για αναπτυξιακά αντίβαρα, όπως η διευθέτηση φορολογικών εκκρεμοτήτων με τη συνδρομή ορκωτών ελεγκτών, το φορολογικό πιστοποιητικό και η πάταξη της φοροδιαφυγής η οποία όπως είπε με σύγχρονα και απλά μέσα μπορεί σε μεγάλο βαθμό να συλληφθεί καθώς οι σχέσεις περιουσίας και καταθέσεων με εισοδήματα μπορούν πλέον εύκολα να ελέγχονται.

Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, ο κ.Φέσσας υποστήριξε πως όποια κρατική επιχείρηση ιδιωτικοποιήθηκε έγινε πολύ πιο αποδοτική και βοήθησε στα έσοδα. «Με καλό μάνατζμεντ, χωρίς νεποτισμό και αναξιοκρατία μπορεί να υπάρξει καλύτερη απόδοση. Ούτε ο ΟΤΕ ούτε το λιμάνι έφυγαν από τη χώρα, αντίθετα δημιουργήθηκε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», είπε χαρακτηριστι��ά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top