Χρυσώνει το χάπι ο Αλεξιάδης: «Η επιβάρυνση στον καφέ θα είναι ένα με δύο λεπτά»

«Κάποιοι φόροι θα έπρεπε να έχουν έρθει εδώ και καιρό»

Χρυσώνει το χάπι ο Αλεξιάδης: «Η επιβάρυνση στον καφέ θα είναι ένα με δύο λεπτά»

​Για την αύξηση των έμμεσων φόρων μίλησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης, στο Βήμα Fm, επιχειρώντας να χρυσώσει το χάπι στους πολίτες.

Έτσι, παραδέχθηκε πως θα υπάρξουν αυξήσεις σε ορισμένα είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως ο καφές, η μπύρα και η συνδρομητική τηλεόραση, έσπευσε όμως να τονίσει πως «θα υπάρχουν μειώσεις σε κάποιους άλλους φόρους και θα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι φόροι, πάρα πολύ καλοί, που θα έπρεπε να τους έχουμε φέρει εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι κακό π.χ. να αυξήσουμε τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στα κέρδη στα τυχερά παιχνίδια ή τη φορολογία στις εταιρείες που ασχολούνται με τα αμοιβαία κεφάλαια ή στα εταιρικά αυτοκίνητα, όπου γινόταν φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή».

Ειδικά για την αύξηση στον καφέ, ο κ. Αλεξιάδης επεσήμανε πως θα είναι πάρα πολύ μικρή.

«Περιμένετε λίγο ακόμα, διότι η εικόνα που έχω εγώ είναι ότι στον καφέ θα έχουμε μια επιβάρυνση 1-2 λεπτά στην καφετέρια ή στην μπύρα θα έχουμε πολύ λίγα λεπτά στις ακριβές μάρκες», είπε.

Σημείωσε ακόμα πως η κυβέρνηση κάνει μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, αλλά δεν είναι ικανοποιημένη, διαβεβαιώνοντας ότι θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να υπάρξ��υν καλύτερα αποτελέσματα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top