Τεράστια ΓΚΑΦΑ στο Taxisnet! Χιλιάδες πολίτες πληρώνουν φόρο… από ΛΑΘΟΣ!

Εργαζόμενοι με χαμηλό εισόδημα, άνεργοι και φοιτητές φορολογούνται ως επιχειρηματίες

Μια τεράστια γκάφα με κόστος χιλιάδων ευρώ για την τσέπη των φορολογούμενων με εισοδήματα τριών και τεσσάρων χιλιάδων ευρώ, έχει κάνει το TAXISNET.

Ο νόμος προβλέπει πως εάν το πραγματικό εισόδημα δεν ξεπερνάει τα 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό ποσό δεν είναι πάνω 9.500 και δεν υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα οι φορολογούμενοι υπάγονται στην κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων με αφορολόγητο στα 9.545 ευρώ.

Εντούτοις το αυτοποιημένο σύστημα της εφορίας, για όσους έχουν ένα μικρό εισόδημα είτε από κάποια μεροκάματα είτε από κάποιο μικρό ενοίκιο είτε από περιστασιακή εργασία τους, τους φορολογεί με βάση το τεκμαρτό εισόδημα από το πρώτο ευρώ!

Όσοι δηλαδή πολίτες έχουν χαμηλό εισόδημα αλλά διαθέτουν ιδιόκτητο διαμέρισμα και έχουν και ένα ΙΧ αυτοκίνητο στο όνομά τους φορολογούνται ως επιχειρηματίες, πληρώνουν φόρο της τάξης του 26% από το πρώτο ευρώ και καλούνται να δώσουν και προκαταβολή φόρου της τάξης του 75%.

Τα εκκαθαριστικά που λαμβάνουν χιλιάδες φορολογούμενοι αυτού του είδους είναι πάρα πολλά και η φορολογική διοίκηση καλείται τώρα να βρει λύσεις και να διορθώσει το λάθος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top