Μπορείτε και χωρίς λογιστή: Δείτε βήμα-βήμα πως θα υποβάλλετε την φορολογική σας δήλωση

Προσυμπληρωμένο το 80% των στοιχείων

​Η υποβολή της φορολογικής δήλωσης είναι μια... αγχωτική διαδικασία για τους περισσότερους που αναζητούν αμέσως τον φοροτεχνικό τους.
Ο οικονομικός συντάκτης του Star, Σπύρος Δημητρέλης εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού πως μπορούν μισθωτοί και συνταξ��ούχοι να συμπληρώσουν μόνοι τους τη δήλωση με μερικά ΚΛΙΚ στον υπολογιστή.
Πριν δείτε τα βήματα, να έχετε κατά νου ότι «το 80% και πλέον των στοιχείων της φορολογικής δήλωσης μισθωτών και συνταξιούχων είναι ήδη προσυμπληρωμένο. Θα βρούμε προσυμπληρωμένους τόσο τους κωδικούς που αφορούν τις αποδοχές, όσο και τους κωδικούς που αφορούν τους παρακρατούμενους φόρους».
ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ
Το πρώτο που πρέπει να κάνει ένας μισθωτός ή συνταξιούχος για να υποβάλλει τη φορολογική του δήλωση είναι να εισέλθει με τους προσωπικούς του κωδικούς στο taxisnet και να επιλέξει την εφαρμογή: "υποβολή Ε1".
DIMI1.jpg

Μπαίνοντας στην εφαρμογή θα πρέπει να ελέγξει αν είναι σωστά τα προσωπικά του στοιχεία και να τα επικυρώσει. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ελέγξουν αν τα στοιχεία που έχουν προσυμπληρωθεί συμφωνούν με τα στοιχεία των βεβαιώσεων αποδοχών που έχουν λάβει από το ασφαλιστικό ταμείο ή τον εργοδότη τους.

DIMI2.jpg


Το άθροισμα των τόκων από όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς πρέπε�� να μεταφερθεί στον κωδικό 667 για τον σύζυγο και στον κωδικό 668 για την σύζυγο.

DIMI3.jpg

Λίγο πιο κάτω, στους κωδικούς 675-676, πρέπει να δηλωθούν τα ποσά του φόρου που έχουν παρακρατηθεί από τους τόκους καταθέσεων.
Στη φετινή φορολογική δήλωση το αφορολόγητο όριο θα δοθεί σε όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους ανεξάρτητα από το αν έχουν συγκεντρώσει ή όχι αποδείξεις. Γι' αυτό και ο κωδικός 049 της φορολογικής δήλωσης, στον οποίο δηλώνεται η δαπάνη για τις αποδείξεις είναι "κλειδωμένος".
Οι φορολογικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου, αλλά μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί μόλις το 16% των φορολογικών δηλώσεων. Τα εκκαθαριστικά θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά για πολλούς φορολογούμενους. Την ώρα πάντως που στην Ελλάδα ξεσπά νέα φοροκαταιγίδα, στην Κύπρο άρχισαν να... μειώνονται οι φόροι, όπως ο φόρος στα ακίνητα, ενώ η έκτακτη εισφορά καταργείται.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top