Μίχαλος: Στην Ελλάδα σχεδιάζουμε αποκρατικοποιήσεις εδώ και 25 χρόνια αλλά μένουν στα χαρτιά

«Χρειάζεται πολιτική βούληση» - «Οι στόχοι για τα έσοδα μειώνονται διαρκώς»

Την προειδοποίηση πως χωρίς πολιτική βούληση δεν θα προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα απηύθυνε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος σε ομιλία στο ΔΣ του ΕΒΕΑ, παρουσία και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιου Πιτσιόρλα.

«Πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με τη διγλωσσία: αν θέλουμε αποκρατικοποιήσεις, πρέπει να πάψουμε να δημιουργούμε και να συντηρούμε εμπόδια» είπε ο πρόεδρος των ΚΕΕ και ΕΒΕΑ, τονίζοντας πως «στην Ελλάδα εφαρμόζονται -θεωρητικά, τουλάχιστον- προγράμματα αποκρατικοποιήσεων εδώ και πάνω από 25 χρόνια. Στην πράξη ένα ελάχιστο ποσοστό αυτών των προγραμμάτων έχει τελεσφορήσει».

«Ειδικά για την περιοχή της Αττικής, είναι κρίσιμης σημασίας η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου» σημείωσε ο κ. Μίχαλος και πρόσθεσε: «Έχουμε μια ακτογραμμή 70 χιλιομέτρων από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο. Υπάρχει η προοπτική να μετατραπεί σε Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αρχές βιώσιμης ανάπτυξης. Υπάρχει η δυνατότητα να εκτιναχθεί η επιχειρηματικότητα, να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, να ενισχυθεί ο τουρισμός και να αναπτυχθούν δεκάδες κλάδοι και επαγγέλματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι ο μόνος δρόμος για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του αθηναϊκού παραλιακού μετώπου» και χρειάζεται «εντατικοποίηση των ενεργειών για την ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, με πρώτη αυτή του Ελληνικού. Είναι πραγματικά έγκλημα ένα τόσο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου να μένει αναξιοποίητο για πάνω από δέκα χρόνια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top