«Βόμβα» για τη ΔΕΗ! Στα 2,5 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί

Προβλήματα για τη μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας

Μειωμένα έσοδα, οφειλές προς προμηθευτές, αδυναμία επενδύσεων και παραγωγικό δυναμικό που υπολειτουργεί συνθέτουν το παζλ των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας.

Ήδη, η επιχείρηση αντιμετωπίζει ένα εκρηκτικών διαστάσεων πρόβλημα με τη μείωση της λιγνιτικής παραγωγής στο 24% (από 38% στο τέλος του 2015) και τις ανεξόφλητες οφειλές προς την ΔΕΗ να έχουν πλέον φτάσει τα 2,5 δισ. ευρώ (από 2,2 δισ. τον Δεκέμβριο του 2015).

Το ντόμινο που προκαλούν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί είναι προφανές: η δυσκολία της ΔΕΗ να εισπράξει έσοδα από τις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς επιχειρήσεις και νοικοκυριά δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, οδηγεί σε δυσκολία αποπληρωμής των οφειλών της ΔΕΗ προς τρίτους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη της ΔΕΗ προς τους εργολάβους στα χωματουργικά του Λιγνιτικού Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας ανέρχονται σε 30 εκατ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top