Ποιες μητέρες με ανήλικα παιδιά θα χάσουν ΛΕΦΤΑ;

Άσχημα νέα φέρνει το νέο ασφαλιστικό–Χιλιάδες αιτήσεις για συνταξιοδοτήσεις τα τελευταία 24ωρα

Ποιες μητέρες με ανήλικα παιδιά θα χάσουν ΛΕΦΤΑ;

​Καταιγίδα αιτήσεων συνταξιοδότησης έφερε το νέο ασφαλιστικό, αφού οι ασφαλισμένοι προσπαθούν να γλιτώσουν τις σαρωτικές μειώσεις που φέρνει ο νέος νόμος. Όσοι δεν πρόλαβαν, θα εγκλωβιστούν στην εργασία τους μέχρι και 17 χρόνια και θα δουν μειώσεις έως και 30%!

Διπλό χτύπημα θα έχουν οι μητέρες με ανήλικα, καθώς και όλοι όσοι ήθελαν να βγουν σε πρόωρη σύνταξη. Πέρα από την αύξηση του ορίου ηλικίας που ψηφίστηκε τον Αύγουστο με το 3ο μνημόνιο, τώρα θα έχουν και μεγάλη μείωση της σύνταξης.

Ο νόμος προβλέπει μείωση της εθνικής σύνταξης κατά 1/200 για κάθε μήνα πριν το όριο ηλικίας και μείωση του αναλογικού ποσού κατά 10% λόγω του πέναλτι.

Για παράδειγμα, μητέρα ανηλίκου με 15ετία και συντάξιμο μισθό 1.000 ευρώ, αν βγει με πρόωρη στα 62 θα λάβει σύνταξη περί τα 356 ευρώ. Δηλαδή 241 ευρώ μειωμένη εθνική σύνταξη και 115 ευρώ περίπου ανταποδοτική λόγω του 40% πέναλτι (η ποινή πρόωρης συνταξιοδότησης).

Δύσκολη όμως είναι και η κατάσταση για όσους χάνουν τη δουλειά τους σε μεγάλη ηλικία και δεν συμπληρώνουν τα ένσημα, καθώς ο νέος νόμος πολλαπλασίασε ακόμα την τιμή εξαγοράς των πλασματικών ετών.

Πάνω από 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι έσπευσαν να καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης το τελευταίο 20ήμερο για να αποφύγουν τις εξοντωτικές μειώσεις που φέρνει το νέο ασφαλιστικό.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top