ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ των προϊόντων:Θα τρως παγωτό και θα καίγεσαι!Θα πίνεις μπύρα και θα φλέγεσαι

Αυξάνεται ο ΦΠΑ και καταργούνται οι εκπτώσεις φόρων στα νησιά-Πρώτη ανάρτηση:16/05/2016 20:16

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ των προϊόντων:Θα τρως παγωτό και θα καίγεσαι!Θα πίνεις μπύρα και θα φλέγεσαι

​Το Πάσχα πέρασε, αλλά ο Γολγοθάς τώρα ξεκινά για εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους που θα δουν το ήδη συρρικνωμένο εισόδημα τους να ροκανίζεται. Οι αυξήσεις στους φόρους ξεκινούν την 1η Ιουνίου.

Από τον επόμενο μήνα ο ΦΠΑ ανεβαίνει μια μονάδα! Επηρεάζονται οι τιμές σε μια σειρά αγαθών, όπως: τα αναψυκτικά και οι χυμοί, τα μακαρόνια, το ρύζι, τα αλλαντικά, οι μαρμελάδες, το ψωμί για τοστ, το παγωτό, φυσικά οι επιχειρήσεις εστίασης,τα εισιτήρια και τα κόμιστρα των ΤΑΞΙ, τα άνθη και τα φυτά!

Μόνο από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να βάλει στα ταμεία του 437 εκατομμύρια ευρώ.

Και η φοροκαταιγίδα συνεχίζεται... Αυτή τη φορά με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, την βενζίνη δηλαδή και το ντίζελ ενώ ακολουθεί και το πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο.

Αύξηση θα έχουμε και στην μπύρα, όπως και στα Ι.Χ. λόγω των αλλαγών στα τέλη ταξινόμησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων, Βασίλη Κορκίδη «το καλοκαίρι ξεκινά με μια φοροεπιδρομή και ειδικά το δίμηνο Ιούνιου-Ιουλίου θα μας επιβαρύνει με επιπλέον φόρους 1,3 δις».

Από τον επόμενο μήνα χάνεται η έκπτωση φόρου για τα ποτά στα Δωδεκάνησα και φυσικά θα πωλούνται ακριβότερα,ενώ χάνουν από την 1η Ιουλίου την έκπτωση στο ΦΠΑ άλλα 8 νησιά όπως: η Θάσος, η Αλόννησος ,η Σκύρος, η Τήνος,η Σίφνος, η Σύρος, η Μήλος και η Κάρπαθος.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top