Για λύση στο ζήτημα του ωραρίου των τελωνείων δεσμεύθηκε ο ΓΓ Δημοσίων Εσόδων

Συνάντηση του Γ. Πιτσιλή με τους φορείς της αγοράς

Για λύση στο ζήτημα του ωραρίου των τελωνείων δεσμεύθηκε ο ΓΓ Δημοσίων Εσόδων
Για την άμεση επίλυση του θέματος, που έχει προκύψει με τα ωράρια λειτουργίας των τελωνείων, δεσμεύθηκε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, σε συνεργασία με τους φορείς της αγοράς.
Σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα, Γιώργου Πιτσιλή, και εκπροσώπων της αγοράς, o κ. Πιτσιλής δεσμεύθηκε για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος, ώστε να εξυπηρετούνται χωρίς εμπόδια οι επιχειρήσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων.
Άμεσα, αναμένεται η έκδοση σχετικής εγκυκλίου, που θα παρέχει τις απαραίτητες οδηγίες προς τα τελωνεία και ευελιξία προς τους ενδιαφερόμενους, για να διευκολύνονται οι εμπορευματικές συναλλαγές μέχρι τις 21:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή, και έως τις 15:00 το Σάββατο.
Διευκρινίζεται ότι, κατόπιν αίτησής τους, οι συναλλασσόμενοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα τελωνεία και πέραν του ωραρίου.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε σχετικά:
Η σημερινή συνάντηση ήταν απολύτως απαραίτητη, καθώς ακούσαμε τους φορείς και ενημερωθήκαμε πλήρως για τις ανάγκες τους, στις οποίες και επιχειρούμε πάντα να ανταποκριθούμε, στο μέτρο του εφικτού. Στόχος της Γ.Γ.Δ.Ε. είναι η υποστήριξη του επιχειρείν, με ταυτόχρονη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου".
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top