ΣΕΒ: Να μην χαθεί άλλη ευκαιρία για την οικονομία

«Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα άρει τις ανησυχίες στην αγορά και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές»

Να μη χαθεί άλλη μια ευκαιρία για την οικονομία ζητά ο ΣΕΒ, καλώντας την κυβέρνηση «να αξιοποιήσει χωρίς καθυστερήσεις την ευνοϊκή συγκυρία που διαμορφώνεται λόγω της συμφωνίας με τους εταίρους, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις υφεσιακές πιέσεις που προκαλούν οι επικείμενες αυξήσεις φόρων και περικοπές των συντάξεων και απομακρύνοντας οριστικά το ενδεχόμενο έναρξης ενός νέου κύκλου αβεβαιότητας».

Στο μηνιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας εκτιμάται ότι θα βελτιώσει την εμπιστοσύνη, θα άρει τις ανησυχίες στην αγορά, και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για ανάκαμψη. «Η πραγματικότητα αυτή, προσθέτει, αναμένεται να αποτυπωθεί στα στοιχεία του δεύτερου και κυρίως του τρίτου τριμήνου του 2016, επαληθεύοντας τις προβλέψεις για θετικούς ρυθμούς ανάκαμψης από το 2ο εξάμηνο του τρέχοντος έτους» επισημαίνει.

Ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει σχετικά τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία οι οποίες είναι ελαφρά βελτιωμένες σε σχέση με τις χειμερινές, καθώς προβλέπει ύφεση -0,3% για το 2016 και επιστροφή σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης το 2017 (+2,7%), εφόσον αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και πραγματοπο��ηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top