Παρακράτηση φόρου: 1η Ιουνίου ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ και ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ-Αναλυτικός ΠΙΝΑΚΑΣ

Άσχημα νέα για μισθωτούς και συνταξιούχους

​Από την 1η Ιουνίου οι συνταξιούχοι θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται λογω των ρυθμίσεων του ασφαλιστικού που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη στο ΦΕΚ. Κάποιοι θα χάσουν και το ΕΚΑΣ, ενώ και οι μισθωτοί λογω της αυξημένης παρακράτησης θα δουν λιγότερα χρήματα στο πορτοφόλι τους.

Χιλιάδες φορολογούμενοι σπεύδουν καθημερινά σε λογιστικά γραφεία και ζητούν διευκρινήσεις όχι μόνο για την παρακράτηση, αλλά για όλους τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν και καθιστούν την διαβίωση τους ακόμη πιο δύσκολη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

-Φορολογούμενος με δυο παιδιά θα έχει παρακράτηση από 5 ευρώ έως 14,4 ευρώ, αλλά ένας (φορολογούμενος) με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ θα έχει παρακράτηση 5 ευρώ το μήνα και με 9.500 ευρώ (ετήσιο εισόδημα) θα έχει παρακράτηση 7,4 ευρώ τον μήνα.

-Ένας φορολογούμενος χωρίς παιδιά θα έχει παρακράτηση από 6,6 ευρώ έως 22,7 ευρώ το μήνα. Για παράδειγμα ένας φορολογούμενος χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ σήμερα δεν έχει (παρακράτηση), αύριο όμως θα έχει (παρακράτηση) κοντά στα 16 ευρώ.

-Με τις νέες ρυθμίσεις, παρακράτηση θα υπάρχει σε μηνιαίο μισθό 615 ευρώ, ενώ μέχρι τώρα ίσχυε για όσους λάμβαναν μισθό 800 ευρώ και πάνω.

-Φορολογούμενος με ένα παιδί θα έχει παρακράτηση από 2.5 ευρώ έως 18,6 ευρώ το μήνα. Το ποσό αυτό καλείται να πληρώσει και ένας μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

screenshot-358368.jpg

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Πίνα��ας (euro2day.gr)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top