Φοροκαταιγίδα παντού: Από τα σταθερά τηλέφωνα μέχρι τον καφέ!

«Καπέλο» σε μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες

Φοροκαταιγίδα παντού: Από τα σταθερά τηλέφωνα μέχρι τον καφέ!
Φόρους-hitech ακόμα και στη σταθερή τηλεφωνία προβλέπει τελικά το «τέταρτο μνημόνιο», όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά» στο αυριανό της φύλλο!
Όπως εξήγησε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, επειδή «δεν βγαίνουν» στο οικονομικό επιτελείο τα 25 δις ευρώ «μόνο» τα οποία θα απέφερε ο φόρος στις συνδέσεις Ίντερνετ, προστίθενται στο σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, τα 60 δισ. ευρώ που θα αποφέρει η επιβάρυνση των σταθερών τηλεφώνων ανά σύνδεση.
Απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο πάντως αντιδρούν έντονα οι εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας.
Στα σχέδια της κυβέρνησης προβλέπεται συγκεκριμένα φόρος 5% (+ ΦΠΑ 24% επί του φόρου) σε σταθερά, κινητά τηλέφωνα και Ίντερνετ.
Προβλέπεται ακόμα φόρος 10% (+ ΦΠΑ) στα ποτά, τα τσιγάρα αλλά και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.
Πολύ υψηλό είναι το ποσό που προσδοκά να «απομυζήσει» η κυβέρνηση από τις πωλήσεις μπύρας (109 εκ. ευρώ), ενώ από το «καπέλο» στις πωλήσεις προϊόντων καφέ εκτιμά ότι θα συλλέξει 62 εκ. ευρώ.
Όλοι αυτοί οι νέοι έμμεσοι φόροι εκτιμάται ότι θα πλήξουν ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα των πολιτών, χωρίς καν να υπολογίζονται οι αυξήσεις σε στους ήδη υπάρχοντες (όπως στα καύσιμα), οι οποίοι θα επιβαρύνουν με τη σειρά τους μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες.
Μάλιστα, οι περισσότεροι φόροι θα επιβληθούν από το 2016 και λίγοι μόνοι το 2017 και 2018.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top