Στουρνάρας: Η συμφωνία αίρει τα capital controls

Τι δήλωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για το πότε θα αρθούν οι περιορισμοί

Στουρνάρας: Η συμφωνία αίρει  τα capital controls
Ανοίγει ο δρόμος για άρση των περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίων με μία συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, τόνισε διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας από τη Θεσσαλονίκη.
«Εφόσον έχουμε τη συμφωνία στις 24 Μαΐου κι όλα εξελιχθούν κατ' ευχήν, τότε θα φύγουν και τα capital controls» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Γιάννης Στουρνάρας, με την ευκαιρία της ομιλίας του στο γεύμα που διοργάνωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο.
Σχετικά με το πότε θα μπορούσαν να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας δήλωσε: «Αυτό είναι συνάρτηση της προόδου της ελληνικής οικονομίας. Θα αρθούν όταν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Το πότε δεν μπορώ να το πω σήμερα και δεν συνηθίζω να κάνω τέτοιες προβλέψεις. Πάντως εφόσον έχουμε τη συμφωνία, τα πράγματα θα αρχίσουν να εξελίσσονται».
Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης: «Οι εξελίξεις είναι θετικές. Η διαφαινόμενη συμφωνία θέτει τέρμα σε μια πολύμηνη περίοδο αβεβαιότητας και πιστεύω ότι αν κατόπιν υλοποιήσουμε όσα προβλέπει η συμφωνία σύντομα, θα ξαναμπούμε σε ρυθμούς ανάπτυξης».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top