ΕΠΕΙΓΟΝ-ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών δίνει το ΙΚΑ-Μην το αγνοήσετε

“Δεν υπάρχει φράγκο” λένε πολλοί οφειλέτες στο Star

​Ρύθμιση και «κούρεμα» των οφειλών μέσω ειρηνοδικείου προτείνει σε όσους χρωστούν με εγκύκλιο του, το ΙΚΑ για να τους δελεάσει να πληρώσουν. Ωστόσο, όπως λένε οφειλέτες στο Star «δεν περισσεύει ούτε ευρώ».

Σύμφωνα την εγκύκλιο του ΙΚΑ, σε αυτή τη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οφειλές που έχουν δημιουργηθεί ένα έτος πριν από την κατάθεση της αίτησης στο αρμόδιο ειρηνοδικείο. Σε περίπτωση που ο οφειλέτης έχει ήδη υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει να επιλέξει μια από τις δυο ρυθμίσεις.

Η αίτηση του οφειλέτη στο ειρηνοδικείο πρέπει να περιλαμβάνει σχέδιο ρύθμισης οφειλών και προς τους ιδιώτες για να γίνει δεκτή. Μπορεί επίσης να προτείνει αριθμό δόσεων αλλά και να κάνει αίτημα κουρέματος οφειλών.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία στα τέλη του 2015 ανέρχονταν σε περίπου 27,4 δισ. ευρώ. Πάνω από 17 δισ. ευρώ είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ, 10,2 δισ. ευρώ προς τον ΟΑΕΕ και 200 εκατ. ευρώ προς τον ΟΓΑ.

BINTEO STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top