ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Έρχονται αλλαγές στα capital controls - Ποιοι θα σηκώνουν πάνω από 420 ευρώ;

Οι Βρυξέλλες προτείνουν να τεθεί εκτός κεφαλαιακών περιορισμών το «νέο» χρήμα

​Δραστικές αλλαγές θα έχουμε στα capital controls αν η κυβέρνηση υιοθετήσει την πρόταση των Βρυξελλών να τίθεται εκτός κεφαλαιακών περιορισμών το «νέο» χρήμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προτείνουν στην Ελλάδα να θεσπίσει «σαφή διαχωρισμό μεταξύ νέου και παλαιού χρήματος στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα», κατά το πρότυπο που ακολουθήθηκε από την πρώτη ημέρα επιβολής αντίστοιχων περιορισμών στην Κύπρο, στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η διαφοροποίηση αυτή επί της ουσίας θα έθετε εκτός κεφαλαιακών περιορισμών οποιαδήποτε νεοεισερχόμενα κεφάλαια στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, θα ενίσχυε την τάση επιστροφής καταθέσεων ενώ θα βοηθούσε και τις επιχειρήσεις, τερματιζοντας πρακτικές καταφυγής στη χρήση τραπεζικών εργαλείων (POS) που προσφέρουν όμορες βαλκανικές χώρες της ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του καθεστώτος που υφίσταται σήμερα, εφόσον υπάρξει κεφαλαιακό έμβασμα από το εξωτερικό και πιστωθεί στην Ελλάδα, αυτό μπορεί είτε να επανεξαχθεί, είτε να γίνει ανάληψη του σε ποσοστό έως 10%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top