Θα μας ταράξουν στους φόρους - Τι αλλάζει σε καύσιμα, σπίτια, αυτοκίνητα και διακοπές

Οι λεπτομέρειες της νέας «καταιγίδας»

Θα μας ταράξουν στους φόρους - Τι αλλάζει σε καύσιμα, σπίτια, αυτοκίνητα και διακοπές

​Για ακόμα μία φορά θα κληθούν οι πολίτες να πληρώσουν το «μάρμαρο», καθώς έρχεται μπαράζ αλλαγών στους έμμεσους φόρους, που είναι ίδιοι για όλους ανεξάρτητα από το εισόδημά τους! Η νέα «καταιγίδα», μέσω του πολυνομοσχεδίου το οποίο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, θα επηρεάσει την καθημερινότητα όλων, τα καύσιμα, τα αυτοκίνητα, τα σπίτια και τις διακοπές.

«Ποδαρικό» στους φόρους θα κάνουν τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία, όπως σας έχουμε ενημερώσει, θα πληρώνονται πλέον ανά μήνα. Από την 1η Ιουνίου, δεν θα π��ίζουν πλέον ρόλο τα κυβικά του αυτοκινήτου, αλλά η εμπορική του αξία και η παλαιότητα! Αυτό θα επηρεάσει και τη φορολογία των αυτοκινήτων.

Οι οδηγοί, πάντως, θα πληρώσουν επιπλέον και για τα καύσιμα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star, στην αμόλυβδη θα υπάρξει αύξηση από 3 έως 5 λεπτά το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης από 10 έως 12 λεπτά ανά λίτρο. Από τις αυξήσεις δεν θα γλιτώσει ούτε το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά ούτε και το αέριο.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στη φορολογία των ακινήτων, καθώς η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με αναδρομική ισχύ από τον Μάιο του 2015, προκάλεσε τρύπα 250 εκατομμυρίων ευρώ. Η κυβέρνηση αποφάσισε να τα «μπαλώσει» επιστρατεύοντας τον… ΕΝΦΙΑ, που διατεινόταν ότι θα καταργούσε: όσοι έχουν ακίνητα με αντικειμενική αξία άνω των 300.000 ευρώ θα πληρώσουν περισσότερο, καθώς θα αυξηθούν οι συντελεστές.

Τέλος, «πικρές» θα γίνουν και οι διακοπές, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζει το λεγόμενο τέλος διανυκτέρευσης, για το οποίο άνθρωποι του Τουρισμού, της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Από το 2017 προβλέπεται ειδικό τέλος 1 ευρώ ανά αστέρι για ξενοδοχεία από 3 αστέρια και πάνω, ενώ στα ενοικιαζόμενα δωμάτια το αντίστοιχο ποσό θα είναι μισό ευρώ.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που ο ΦΠΑ θα ανέβει από το 23% στο 24%,θα αυξηθεί ο φόρος κατανάλωσης σε τσιγάρα και προϊόντα καπνού και θα θεσπιστεί φόρος για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τον καφέ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top