ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ - Αναλυτικός ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Θέλει χρήμα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ το υπουργείο Οικονομικών

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ - Αναλυτικός ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

​Με χαρτί και μολυβί θα γυρνάνε από τον επόμενο μήνα οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. και μοτοσυκλετών, καθώς αλλάζουν για μια ακόμα φορά οι τιμές των καυσίμων λόγω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, αλλά και του ΦΠΑ από το 23% στο 24%.

Το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να βάλει στα ταμεία του 300 εκατομμύρια ευρώ από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο ντίζελ κίνησης, 100 εκατομμύρια ευρώ από την αύξηση στη βενζίνη και 80 εκατομμύρια ευρώ από την αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης από τη νέα χειμερινή περίοδο.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για την τσέπη μας;

Σύμφωνα με τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων, σημαίνει:

-αύξηση της τιμής στο πετρέλαιο κίνησης από 10 έως 12 λεπτά το λίτρο,
-αύξηση της τιμής από 3 έως 5 λεπτά στη βενζίνη,
-αύξηση της τιμής από 8 έως 10 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο
-αύξηση της τιμής περίπου 8 λεπτά στο υγραέριο

Όπως λένε άνθρωποι του κλάδου, η αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης θα επιφέρει αύξηση των καταναλωτικών αγαθών, γεγονός που θα πληρώσει και πάλι η ελληνική οικογένεια.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης υποστήριξε πάντως ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης όταν η λιανική τιμή πώλησης της βενζίνης είναι 1,349 ευρώ το λίτρο, το κράτος παίρνει τη μερίδα του λέοντος γύρω στο 1 ευρώ με φόρους και δασμούς και το υπόλοιπο μοιράζεται στην υπόλοιπη αλυσίδα (διυλιστήρια, μεταφορείς και πρατηριούχοι).
ΒΙΝΤΕΟ STAR
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top