Σταθάκης: Μην ακούτε τα περί ΦΟΡΩΝ στο πετρέλαιο κίνησης και το ΙΝΤΕΡΝΕΤ!

Τι είπε για το ειδικό τέλος στα ξενοδοχεία – «Δεν υπάρχει κανείς που να θεωρεί βιώσιμο το χρέος»

«Ο μηχανισμός προσαρμογής, έτσι όπως συμφωνήθηκε, είναι η δική μας προσέγγιση» είπε ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προβλέπεται το εξής: «Θα βγαίνουν τα στοιχεία της Eurostat στις 21 Απριλίου και τις επόμενες δέκα ημέρες, εάν υπάρχει απόκλιση, τότε ο υπουργός Οικονομικών, με έναν συνδυασμό μέτρων, θα αποφασίζει την αναγκαία προσαρμογή αυτής της απόκλισης».

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι το 2016 «θα είναι μια χρονιά που θα πετύχουμε τον δημοσιονομικό στόχο» και πως το 2017 «δεν θα χρειαστεί καμία δημοσιονομική προσαρμογή». Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε πως από τους έμμεσους φόρους που θα επιβληθούν θα εξαιρεθεί το πετρέλαιο κίνησης, ενώ διέψευσε πως θα υπάρξει φόρος στο ίντερνετ.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο τέλος διανυκτέρευσης υπογράμμισε πως θα επιβληθεί μόνο σε ορισμένες ακριβές κατηγορίες ξενοδοχείων.

Για το θέμα των «κόκκινων δανείων», ο υπουργός Οικονομίας είπε πως στρατηγική της κυβέρνησης είναι «να μην πωλούνται τα κόκκινα δάνεια ή τα επιχειρηματικά που συνδέονται με την πρώτη κατοικία. Αυτά εξαιρέθηκαν από την πώληση μέχρι τις αρχές του ’18».

«Η συμφωνία τηρεί τη βασική μας δέσμευση για προστασία της α’ κατοικίας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τέλος, όσον αφορά στο χρέος ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι το χρέος, χωρίς μέτρα, είναι βιώσιμο».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top