Νέα παράταση στην πώληση των «κόκκινων» δανείων

Ως τις 15 Ιουνίου η νέα διορία

Νέα παράταση στην πώληση των «κόκκινων» δα��είων

Για έναν ακόμη μήνα, ως τις 15 Ιουνίου 2016, παρατείνονται οι εξαιρέσεις από την πώληση σε μη τραπεζικά ιδρύματα συγκεκριμένων κατηγοριών κόκκινων δανείων.

Όπως αναφέρεται σε τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομίας, η παράταση δίνεται «μέχρι να θεσπιστεί το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο».

Αυτή είναι η τέταρτη παράταση που δίνεται στον νόμο που θεσπίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ο οποίος προέβλεπε ότι η πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας, των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, των μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων, καθώς και των δανείων που έχουν χορηγηθεί με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου θα αναστελλόταν έως τις 15 Φεβρουαρίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές θα συνεχισθεί η εξαίρεση από την πώληση σε μη τραπεζικά ιδρύματα των δανείων εκείνων που συνδέονται με υποθήκη πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ. Η πώληση των δανείων αυτών θα απαγορεύεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top