Διορία 24ωρών δίνουν στους νέους συνταξιούχους ώστε να γλιτώσουν τις περικοπές!

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Star για τις αλλαγές του νέου ασφαλιστικού

Διορία 24ωρών δίνουν στους νέους συνταξιούχους ώστε να γλιτώσουν τις περικοπές!

​Αγώνα δρόμου θα πρέπει να δώσουν όσοι θέλουν να γλιτώσουν τις τεράστιες περικοπές που προβλέπει το ασφαλιστικό για τους νέους συνταξιούχους. Θα πρέπει από αύριο κιόλας – ημέρα Τετάρτη- να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης αν έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας και τα έτη ασφάλισης.

Όσοι ασφαλισμένοι προλάβουν και υποβάλλουν αίτηση πριν τη δημοσίευση του νόμου που ψηφίστηκε την Κυριακή, θα δουν τη σύνταξή τους να υπολογίζεται με τον παλιό τρόπο. Για να υποβάλουν αίτηση θα πρέπει να έχουν πιάσει το όριο ηλικίας και να έχουν συμπληρώσει από 20 μέχρι και 25 ή σε κάποιες περιπτώσεις 30 έτη ασφάλισης.

Ακόμα όμως κι αν κάποιος δεν έχει θεμελιωμένο δικαίωμα, μπορεί να προλάβει πριν τη δημοσίευση του νόμου να υποβάλλει αίτηση αναγνώρισης πλασματικών ετών για σπουδές, στρατό, ανατροφή παιδιών ή κενά ασφάλισης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο και εκδότη του περιοδικού "Νομοθεσία ΙΚΑ", Δημήτρη Μπούρλο, «οι αιτήσεις αναγ��ώρισης πλασματικών ετών που θα υποβληθούν πριν τη δημοσίευση του καινούργιου νόμου θα έχουν υπολογισμό κόστους έτσι όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Κόστος 167 ευρώ για κάθε αναγνωριζόμενο μήνα».

Αν όμως η αίτηση υποβληθεί μετά τη δημοσίευση του νόμου, τότε το κόστος εξαγοράς θα πολλαπλασιαστεί και θα είναι στο 20% των αποδοχών που θα έχει ο εργαζόμενος όταν υποβάλλει την αίτηση.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top