Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα αγοράσει τα πρώτα «κόκκινα» δάνεια

Δείτε τι μεταδίδει το Reuters

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα αγοράσει τα πρώτα «κόκκινα» δάνεια

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης (ΕΤΕπ) αναμένει να αγοράσει το πρώτο της πακέτο «κόκκινων» δανείων από ελληνικές τράπεζες τις επόμενες εβδομάδες. Αυτό δήλωσε την Τρίτη η Σαμπίνα Ντζιούρμαν, διευθύντρια της ΕΤΕπ για την Ελλάδα και την Κύπρο. Η Ντζιούρμαν δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι κινήσεις της ΕΤΕπ είναι στο πλαίσιο του στόχου για επενδύσεις στην Ελλάδα μεγαλύτερες από τις περσινές των 320 εκατ. ευρώ.

«Αναμένουμε να ανακοινωθούν κάποιες συναλλαγές τις επόμενες λίγες εβδομάδες. Θα απογοητευόμουν, εάν (η επένδυση) ήταν μικρότερη από πέρυσι», δήλωσε η Σαμπίνα Ντζιούρμαν.

Η ίδια ανέφερε ότι η ΕΤΕπ έχει εκπλαγεί θετικά από το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί έως τώρα από τον ιδιωτικό τομέα για την Ελλάδα και ότι συζητά με δυνητικούς επενδυτές σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη ��ιαχείριση πακέτων «κόκκινων» δανείων στο μέλλον.

Η ΕΤΕπ έχει επενδύσει ήδη 250 εκατ. ευρώ σε πακέτα μετοχών των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, στις οποίες συμμετοχή έχει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top