Στο σπίτι,στο αυτοκίνητο, στο κινητό,στο ξενοδοχείο ακόμη και στο... καφέ θα πληρώνουμε ΦΟΡΟΥΣ!

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στο σπίτι,στο αυτοκίνητο, στο κινητό,στο ξενοδοχείο ακόμη και στο... καφέ θα πληρώνουμε ΦΟΡΟΥΣ!

​Η κυβέρνηση πρωτοτύπησε για μια ακόμη φορά! Έβαλε φόρο στον καφέ, την ώρα που σε καμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει ανάλογος φόρος.

Αναλυτικότερα…

Από απόλαυση γίνεται καφές της παρηγοριάς, καθώς από την πρώτη του επόμενου έτους, η καθημερινή συνήθεια θα επιβαρυνθεί με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Ο ειδικός φόρος στον καφέ, αναμένεται να επιβαρύνει τον καταναλωτή, ανάλογα με το είδος που αγοράζει.

Οι έλληνες παραγωγοί απορρόφησαν τον ΦΠΑ από το 13% στο 23% όμως, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα είναι σοβαρό πλήγμα για τους επιχειρηματίες, πολλοί από τους οποίους εκτιμούν ότι με αυτά τα μέτρα θα ενισχυθεί η παραοικονομία.

Από την αρχή του επόμενου μήνα αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και στην μπίρα, τα υπόλοιπα οινοπνευματώδη και τον καπνό, χωρίς όμως να έχει καθοριστεί ακριβώς.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Από την 1η Ιουνίου, αυξάνονται οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα καύσιμα. Σε συνδυασμό με την αύξηση του ΦΠΑ, η τελική επιβάρυνση θα είναι τουλάχιστον 5-6 λεπτά του ευρώ, ανά λίτρο βενζίνης.

Η αύξηση του ειδικού φόρου θα επηρεάσει όχι μόνο τις μετακινήσεις μας και τα καύσιμα, αλλά και την ίδια την καθημερινότητα και τις αγορές μας, όπως θα τις νιώσουμε στο σούπερ μάρκετ, γιατί οι μεταφορές γίνονται με χερσαίο τρόπο και θα επηρεαστούν από την αύξηση των καυσίμων.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ

Από την 1η Ιανουαρίου 2017 επιβάλλεται φόρος ανά διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία δύο αστέρων και πάνω, αλλά και στα δωμάτια με δύο «κλειδιά». Φόρος που ξενίζει τους παράγοντες της αγοράς και προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους ξενοδόχους.

ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Από την 1η Ιουλίου επιβάλλεται φόρος 5% στις συνδέσεις ίντερνετ και 10% στη συνδρομητική τηλεόραση.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Και οι διακοπές κοστίζουν, αλλά και να κάτσεις σπίτι πάλι χρεώνεσαι!

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top