Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα δεν βρίσκεται κοντά σε χρεοκοπία»

«Αυτοί είναι οι λόγοι που η χώρα μπήκε σε τρίτο μνημόνιο»

​Κατηγορηματικός ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει σε σχέση με πέρσι και ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να χρεοκοπήσει εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, ο επικεφαλής του ESM, Κ. Ρέγκλινγκ.

Μάλιστα εξήγησε και τους λόγους που ακόμα δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση, λέγοντας:

«Η Ελλάδα κλήθηκε να νομοθετήσει μέτρα που θα εφαρμοστούν μόνο στο απαισιόδοξο σενάριο. Τα μέτρα που πρέπει να παρθούν είναι ένας συμβιβασμός και παρέχουν ασφάλεια απέναντι σε απρόβλεπτα γεγονότα. Η Ελλάδα έχει πια ένα πρωτογενές πλεόνασμα, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται πια ενίσχυση για την χρηματοδότηση του προϋπολογισμού της. Όσο πιο γρήγορα επιτευχθεί η συμφωνία, τόσο το καλύτερο, ώστε να πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της».

Ο επικεφαλής του ESM εξήγησε ακόμα και για ποιους λόγους η Ελλάδα μπήκε σε τρίτο μνημόνιο, σημειώνοντας ότι αυτό έγινε γιατί:

• Πρώτον, η θέση των οικονομικών προβλημάτων ήταν πολύ πιο δυσμενής σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.
• Δεύτερον, η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ αδύναμη, γεγονός που επηρεάζει την ικανότητά της να εφαρμόσει το πρόγραμμα.
• Τρίτον, μετά και τις εκλογές στις αρχές του 2015 υπήρξε διακοπή του προγράμματος και υπαναχώρηση στις μεταρρυθμίσεις. Αυτό είχε τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία και την οδήγησε στην ύφεση.

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελ��άδας θα πετύχει, καθώς, όπως ισχυρίζεται, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μια εντελώς διαφορετική εντολή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, να εφαρμόσει δηλαδή τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top